Zijwaarts en toch winst

Maandupdate Augustus 2020
Datum: 10 september 2020

Sinds begin juni bewegen de Europese markten voornamelijk zijwaarts. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse technologie beurs Nasdaq. Het herstel dat daar heeft plaatsgevonden sinds het dieptepunt in maart is ongelooflijk, maar waar.

Kijken we naar de EUROSTOXX50 dan zien we dat sinds augustus de uitslagen kleiner worden. Niet het meest gunstige scenario voor een long/short systeem. Wij hebben immers enige mate van volatiliteit nodig.

Onderstaande grafiek toont het koersverloop sinds mei 2020. Met een duidelijk weerstand rond 3400 punten en een steun rond 3150 en 3050.

Grafiek Eurostoxx50
Eurostoxx50 op dagbasis

Met dit koersverloop wisten we met beide systemen een positief rendement te behalen in augustus. WS-907 draaide +2,8% en WS-908 draaide +7,46%. In totaal deden wij drie trades (3 winst-trades) waarbij een positie maximaal 2 dagen in portefeuille hadden.

Dit resultaat is met een systeem op dagbasis moeilijk te evenaren. Maar met de toevoeging van 2 kortere timeframes (zie column van 12 augustus voor een toelichting) konden we de draaipunten binnen deze trading range vroegtijdig waarnemen en daarop met succes anticiperen.

Namens het team van Wallstreet-Spirit

Martinus van Dolder